More

  Zo maak je zelf de lekkerste Limoncello

  Limoncello is een van de populairste alcoholische drankjes. Lekker fris en heerlijk te combineren met lekker eten. Het overheerlijke drankje is zelf te maken! Hier leggen wij je stap voor stap uit hoe je dat moet doen.

  Het maken van het drankje neemt wel wat tijd in beslag. De drank moet namelijk zo’n drie weken staan zodat alles er goed in kan trekken.

  Boodschappenlijstje (voor 3 liter, meest gebruikt):

  • 1600 ml water
  • 600 gram kristalsuiker
  • Liter alcohol
  • Circa 10 citroenen

  Stap 1:

  Begin met het schillen van de citroenen. Doe dit met een dunschiller en probeer om alleen het gele van de schil te schillen. Dat zorgt voor de lekkere frisse smaak. Probeer het witte zo min mogelijk mee te nemen, dat maakt het namelijk bitter.

  Stap 2:

  De schillen doe je en een glazen pot met zuivere alcohol. De pot moet volledig afgesloten zijn. Deze potten zijn te koop bij bijvoorbeeld de Hema, Xenos of Action.

  Stap 3: 

  Belangrijk is dat de schillen ‘oplossen’ in de alcohol. Daarom moet je de afgesloten pot voor minimaal drie weken wegzetten. Doe dit op een donkere plek, bijvoorbeeld in de kast onder de trap, de garage of de zolder. Kijk af en toe hoe de aanstaande limoncello eruitziet en schud of roer het even door.

   

  Stap 4: 

  Na minimaal drie weken ga je de siroop toevoegen. De siroop maak je door kristalsuiker op te lossen in een pan. Kook water en voeg het kristalsuiker toe. Als het suiker is opgelost is het belangrijk dat je het afgedekt laat afkoelen tot kamertemperatuur. Veel mensen kiezen ervoor om dit buiten de koeling te doen, bijvoorbeeld buiten.

  Stap 5: 

  Voor je de siroop aan de alcohol kunt toevoegen moet je eerst de citroenschillen uit de alcohol vissen. Dit is goed te doen met een zeef. Na het zeven giet je de alcohol en siroop langzaam bij elkaar. Heb geduld, als je het goed doet merk je dat de alcohol en de siroop samen mooi troebel worden.

  Stap 6: 

  Nu ben je klaar met de bereiding van de Limoncello. Schenk het in een fles en laat het drankje goed afkoelen.

  Stap 7: 

  Limoncello hoor je koud te drinken. Natuurlijk wil je zo snel mogelijk proeven, maar wacht even tot het drankje echt ijskoud is.

  Stap 8:

  Geniet van je drankje! Schenk jouw eigen gemaakte Limoncello aan vrienden en geniet van een heerlijke borrel. Vergeet natuurlijk niet om jouw Limoncello een goede naam te geven.

  Proost!

   

  Andere artikelen

  Gerelateerde artikelen